جراحی بینی


بینی با قرار گرفتن در مرکز صورت تبدیل به مرکز توجه دید دیگران گردیده و تاثیر بسیار بزرگی در زیبایی صورت دارد. افرادی که از ظاهر بینی خود ناراضی هستند فشار روانی زیادی را از این بابت متحمل می شوند. بینی قوزدار، بینی کج، بینی کوفته ای و یا سوراخ های بسیار بزرگ بینی می توانند مسبب پایین آمدن حس اطمینان به نفس در شخص گردند. اشکال در فرم بیرونی بینی می تواند حتی با مشکلات تنفسی همراه گردد. از این روی می بایست پیش از تصحیح فرم بیرونی بینی نیاز به تصحیح اجزای درون بینی نیز بررسی گردد.
توسط جراحی بینی می توان بینی کج را صاف، بینی را کوچک یا بزرگ و یا نوک یا سوراخ های بینی را تصحیح کرد. متدهای جراحی بینی در چند سال اخیر پیشرفت چشم گیری کرده اند. امروزه با متد جراحی باز که توسط برش نامحسوسی بر روی دیواره بین سوراخ های بینی و پس زدن بافت نرم بینی از روی اسکلت بینی انجام می شود می توان عمل جراحی را با دید و دقت بسیار بالاتری از گذشته پیش برد و به همین میزان انتظار نتیجه بهتری را نیز داشت.
افراد کم سن که تقاضای جراحی بینی را دارند می بایست به طور بسیار کامل از بابت ریسک های نهفته در این جراحی برای این گروه  سنی تفهیم و آگاهی رسانی گردند. به طور کلی برای اینکه رشد بینی توسط جراحی بدون ضرورت پزشکی دچار مشکل نگردد توصیه می شود که انجام عمل زیبایی بینی را به پس از پایان دوره بلوغ موکول کرد.

 جراحی بینی چه چیزهایی را به همراه می آورد؟

یکی از فاکتورهای مهم در جراحی بینی پوست بینی می باشد. در اکثر موارد بیماران خواهان کوچک کردن بینی خود می باشند. پس از کوچک کردن اسکلت بینی می بایست پوست با اندازه جدید اسکلت هماهنگ گردد. این هماهنکی هنگامی که پوست بینی کلفت و دارای روزنه های پوستی بزرگ باشد تنها به صورت محدود ممکن می باشد در صورتی که پوست های نازک  این  مشکل را ندارند.
این در حالی است که  پوست نازک توان پوشش ناهمواری های احتمالی اسکلت را ندارد و نه تنها این ناهمواری ها  قابل لمس بلکه در مواردی حتی قابل رویت نیز می باشند.
امکان نیاز به جراحی دوم یا ترمیم در جراحی بینی به نسبت بالا می باشد که مسبب آن الزاماً ناتوانی جراح نمی باشد بلکه آناتومی بینی نیز نقش بزرگی در آن بر عهده دارد.
هنر در جراحی بینی دسترسی به نتیجه ای می باشد که با صورت شخص هماهنگی  و ظاهری طبیعی داشته باشد به علاوه اینکه اشکالی در امر تنفس به وجود نیاورد.

ریسک های ممکن جراحی بینی:

جراحی بینه جزء پیچیده ترین  جراحی های  صورت به شمار می آید که گاهاً نارضایتی بیمار از نتیجه را به همراه می تواند داشته باشد.
بلافاصله پس از جراحی بینی متورم خواهد بود که این تورم زمان زیادی باقی می ماند. فرم جدید بینی معمولاً ۳-۶ ماه پس از عمل آشکار می شود و هرگونه ترمیم در صورت نیاز می بایست پس از تثبیت نتیجه برنامه ریزی گردد.
احساس بی حسی. خشکی مخاط بینی. نا همواری پوستی. آشکار بودن خط بخیه. شماری از ریسک های جراحی بینی می باشند.

توصیه های پیش از جراحی:

حداقل ۱۴ روز پیش از تاریخ جراحی می بایست با مشاوره پزشک معالج استفاده از داروهایی که خواص جلوگیری کننده از انعقاد خون را دارند قطع نمود.
به حداقل رسانیدن مصرف نیکوتین و الکل ۴ هفته قبل از تاریخ عمل.
در صورت وجود آلرژی و یا بیماری در حال معالجه حتما جراح خود را مطلع کنید.
اگر به سرعت و بر اثرضربات کوچک دچار کبودی می شوید حتما جراح خود را مطلع کنید.
اگر قرص ضد بارداری مصرف می کنید جراح خود  را مطلع کنید.
اگر  دچار عفونت در ناحیه سر و گردن می باشید جراح خود را مطلع کنید.

توصیه های پس از جراحی بینی:

بلافاصله  پس از جراحی می بایست با سردرد. تورم و هماتوم حساب کرد.
گچ بینی (اسپلینت) به  طور معمول پس از یک هفته برداشته می شود و چسب بینی جایگزین آن می شود که طرز صحیح زدن آن به شما آموزش داده می شود.
تعویض چسب هر ۴۸ ساعت. پس از شستشو پوست از کرم های چرب کننده استفاده نکنید.
مدت ماندگاری تامپون بینی بسته به   نوع جراحی شما و نظر جراح متفاوت می باشد.
استفاده از کمپرس سرد و بالا نگاه داشتن سر در هنگام خواب و استراحت. (معمولا ۱-۲ روز)
پرهیز از داروهای ضد انعقاد خون مانند آسپیرین.
پرهیز از دستکاری و خیس کردن گچ بینی ( اسپلینت ).
پرهیز از فین کردن. در صورت نیاز از یک گوش پاک کن استفاده کنید.
مخاط بینی را با آب نمک و قطره چکان شستشو دهیدو با پماد بینی چرب نگاه دارید.
استفاده از لنز چشمی از روز ۷ و عینک پس از ۶-۸ هفته.
استحمام  به شرط جلوگیری از خیس شدن اسپلینت از روز ۳. شنا کردن به شرط شیرجه نزدن و زیر آبی نرفتن پس از پایان ماه دوم.
مدت استفاده از چسب را از جراح خود بپرسید. بسته به استخوانی یا گوشتی بودن بینی متفاوت می باشد.

جراحی بینی دکتر میر محمد مهدی
جراحی بینی دکتر میر محمد مهدی

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *